Mr Tourette on tour

Så, Pelle Sandstrak. Vilken fantastisk människa!
Jag har läst Mr Tourette och jag tidigare, och hade faktiskt ingen aning om att det skulle komma en andra bok förrän jag satt på seminariet.
Jag har en moster som har varit på en av hans tidigare föreställningar och sa att den var fantastisk och när det var (som Emelie sa tidigare) superlång kö till Jonas Gardells föreläsning var det ingen tvekan om att det var dit jag skulle springa när det var tio minuter kvar till tolvslaget.

Pelle var en fantastisk föreläsare, jag kom på mig själv med att sitta med gapande mun och halvflina. Det var helt sjukt hur bra han kunde beskriva och gestalta de olika händelserna som hade med boken att göra.
Det kom en svensk professor och besökte honom, och han sa till Pelle att han var 97 procent handikappad och hade 3 procent hopp.
Han sa också att han inte skulle bli frisk, men han skulle få ett bättre liv.
Pelle berättar att hans tourette var både hans bästa vän och värsta fiende. Han blir så mycket mer impulsiv och vågad, vilket han har att tacka för många saker i hans liv.

Han berättar om ett särskilt lustigt ögonblick, han har nämligen ett tvång att om någon säger nej – säger han ja. Om någon ger honom blicken och säger ”Du får absolut inte bada i den här forsen, det är väldigt farligt” så gör han det ändå. Han slog i huvudet och fick en skallfraktur, han var väldigt nära att dö men gjorde som tur var inte det. Läkaren kommer in och säger ”Allt gick bra”. Pelles första ord blir ”Är touretten kvar?”.

För att citera:
”Jag vaknar varje morgon och är rädd för att touretten ska vara borta. Utan den skulle livet bli långtråkigt och grått, utan den där impulsiviteten, vad skulle jag göra då?  Nu, tio år senare är jag så frisk som jag vill vara och vill bli. 97 procent hopp och 3 procent handikappad.” 

När han signerade min bok skrev han ”Till Sofia från Pelle, 3% hopp”.
Riktigt bra seminarium, jag råder er verkligen att se och lyssna på honom om ni får tillfälle. Dessutom är det enligt mig ett måste att läsa böckerna!
Den tredje delen av hans självbiografi kommer ut nästa år.


 Pelle Sandstrak föreläser och signerar böcker. Bokmässan 2012.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.