Ludvig Nordström-pristagarna sommarpratar 10 augusti

Ludvig Nordström-pristagarna Martin Schibbye och Johan Persson kommer att sommarprata i P1 den 10 augusti!
 
Journalisterna blev kända som Etiopiensvenskarna efter att under en reportageresa i Ogadenprovinsen skjutits och tillfångatagits av etiopisk militär 30 juni 2011. I december samma år dömdes de med fabricerade bevis till elva års fängelse och inledde därefter en benådningsprocess. Efter att ha avtjänat 14 månader i det beryktade Kalityfängelset blev de frisläppta och kunde återvända till Sverige.

För att inte bli tokiga i isoleringscellens mörker skissade vi på ett Sommarprogram tillsammans, jag ville prata om kärleken till den första cellen och Johan ville spela hård norsk metall. För första gången kunde vi unna oss lyxen av att vara oense och vi enades om att jag skulle prata och Johan välja musiken.

Från presskonferensen den 29 juni.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.