Ett sista inlägg (av Emelie och Sofia)

Det blev lite tid över för oss alla då vi hade kommit hem från Göteborg. Det blev snabbt i säng då vi kom hem så sent på natten och sedan upp på måndag morgon för att fortsätta med vardagslivet. En hektisk vecka följde vilket gjorde att vi var tvungna att lägga bloggandet på is så länge. Men idag tänkte jag skriva ett sista inlägg.

Sista dagen på mässan, förra söndagen, han vi inte med så mycket. Jag och Sofia kom till mässan vid tio för att ta lite bilder och var sedan tvungna att åka igen för att hinna med tåget hem.

Bordet i vår monter med en prislista och lite information om när vi skulle finnas representerade på De litterära sällskapens scen.

Det såldes bra sista dagen. Enligt Isabella så sålde vi alla Lort-Sverige-böckerna under sista dagens bokrea.

En fin sak som inte har kommit med tidigare är modellen av Mats de Vahls kommande skulptur grupp som vi hade stående i vår monter. Det var meningen att paketet med modellen skulle följa med Anna-Carin, Sofia och mig med nattåg från Härnösand till Göteborg, men så blev det inte. Killen som skulle leverera paketet till oss på perrongen hade tagit fel på dag. Istället fick paketet skickas med flyg tillsammans med några andra från Härnösand som också skulle ner till mässan. Så tillslut kom paketet fram till vår monter och monterades ihop och ställdes i bokhyllan.

Mats de Vahl har fått uppdraget att göra denna skulptur grupp som ett minnesmärke för Birger Norman och ska vara klart sommaren 2014, till 100-årsminnet av Birger Normans födelse. Minnesmärket kommer placeras på Svanö, där Birger Norman föddes och växte upp. Skulpturgruppen som kommer heta Sånger vid floden kommer bli en plats dr man kan söka Birgers närvaro och tankar. Den består av ett rum med en läsfåtölj vid en bokhylla som innehåller titlar som har givits ut. På väggen kommer det finnas citat ur några av Birgers arlster och på golvet framför fönstret med pelargonier kommer det finnas en grammofon med Birgers skivor.

Med detta sista inlägg vill jag och Sofia tacka för oss. Vi vill även passa på att tacka Ludvig Nordström-sällskapet för att vi fick följa med dessa fyra dagar som kommer att finnas med oss resten av livet. Även ett stort tack till de fantastiska människorna som vi fick möjlighet att arbeta med i vår monter. Alla fanns tyvärr inte på plats samtidigt då det var dags för gruppbild, men man tager vad man haver.

Även dessa filurer fanns med i vår monter, men de hade för mycket annat att göra för att hinna vara med på gruppbilden.

Tack för denna gång!

/Emelie Nordin och Sofia Berglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.