Två tidigare Lubbe Nordström-pristagare

Vi har nu varit och sett våra tidigare novell pristagare hålla en diskussion på De litterära sällskapens scen.
Mats Kempe och Steve Claesson höll ett kort men bra framträdande.
De diskuterade bland annat novellskrivandet och Steve berättade att han har börjat skriva romaner istället för noveller eftersom de säljer bättre.

Mats Kempe fortsätter i samma genre som han börjat i och de pratade om hans sätt att skriva noveller, vilket inte är så vanligt. Han skriver nämligen de olika novellerna i ett sätt som gör att man har de tidigare berättelserna ekande i bakhuvudet, så man känner igen karaktärerna. Det är samma namn som återkommer om och om igen men man är inte säker på om det är samma person eftersom det inte är någon direkt fortsättning. Jag vet själv eftersom jag läst ungefär halva hans novellsamling Saknar dig sällan så mycket som nu, och det är ett väldigt bra sätt att skriva på eftersom det känns som att man känner igen allt fastän de inte hör ihop.

Efter framträdandet träffade vi Mats Kempe för andra gången, mycket trevlig människa och han kom till och med ihåg oss. Han deltog nämligen vid vår prisutdelning då han fick det riktiga Lubbe Nordström-priset.

Här är Torgny på väg att dela ut några novellsamlingar av Lubbe Nordström.
 Steve Claesson och Mats Kempe, Bokmässan 2012.

/Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.